8 Kasım 2008 Cumartesi

MuhteŞem Derbi!!!


Bu derbiye yürek dayanmaz !..

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında yarın yapılacak 2008-2009 sezonunun ilk derbisi, aynı zamanda iki takımın teknik heyeti ve birçok futbolcusu için ayrı bir anlam taşıyor.
Türkiye'deki ilk sezonlarını geçiren Fenerbahçe'nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones ile Galatasaray'ın Alman teknik adamı Michael Skibbe, Kadıköy'de ilk derbinin heyecanını yaşayacak.
Sezon başından bu yana takımlarının aldıkları sonuçlar nedeniyle camialarında zaman zaman eleştirilen her iki teknik adam da derbi zaferiyle rahat bir nefes almak amacında. Her iki takımın bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 19 futbolcu, şimdiki takımlarıyla daha önce Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde forma giymedi.

Fenerbahçe'de 9, Galatasaray'da ise 10 futbolcu, teknik heyetlerin forma vermesi durumunda ezeli rekabette ilk kez sahaya çıkacak.

Sarı-lacivertli ekipte bu sezon transfer edilen Daniel Gonzalez Güiza, Jose Joaquin Morena Verdu ''Josico'', Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra, geçtiğimiz yıllarda Galatasaray maçlarında forma giyemeyen Ali Bilgin, İlhan Parlak, Can Arat, Gürhan Gürsoy ve Volkan Babacan, görev verilmesi durumunda Fenerbahçe formasıyla ilk kez Galatasaray'a karşı mücadele edecek.

Galatasaray'da ise yeni transferler Fernando Meira, Milan Baros, Harry Kewell, Morgan De Sanctis, Yaser Yıldız, Alparslan Erdem, Serkan Kurtuluş ve Ferdi Elmas'ın yanı sıra, geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe'ye karşı oynayamayan Tobias Linderoth ve Murat Akça, teknik heyetin görev vermesi durumunda ilk kez bu heyecana ortak olacak.


EMRE BELÖZOĞLU İLK KEZ ESKİ TAKIMINA KARŞI


Derbi maçın ilginç özelliklerinden birisi de Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun, eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez oynayacak olması.
Sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertli takımın son maçlarında forma giyemeyen milli futbolcu, oynaması halinde, altyapısından yetiştiği Galatasaray'a karşı ezeli rakibinin formasıyla ilk kez sahaya çıkacak.


LİNCOLN'ÜN İLK LİG DERBİSİ


Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio de Soares Lincoln, Fenerbahçe'ye karşı Türkiye'deki ilk lig derbisine çıkacak.

Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Lincoln, geçen sezon takımının Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ligde yaptığı 4 derbide de sakatlığı, kart cezası ve kadro dışı bırakılması nedeniyle oynayamamıştı.
Geçen sezon tek derbisine Ali Sami yen Stadı'nda Fenerbahçe ile yapılan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında çıkan Brezilyalı futbolcu, takımının 2-1 galip gelerek tur atladığı maçın son dakikasında Volkan Demirel ile yaşadığı kavga sonrası kırmızı kart görmüştü.


LİNDEROTH'UN FENERBAHÇE ŞANSSIZLIĞI


Galatasaray'ın İsveçli futbolcu Tobias Linderoth, takımının Fenerbahçe ile yapacağı 5. maçta da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Sarı-kırmızılı kulüpteki 2. sezonunu geçiren Linderoth, takımının geçen sezon Fenerbahçe ile yaptığı 2 lig, 2 de Fortis Türkiye Kupası maçında sakatlığı nedeniyle oynayamamıştı. Sezon başında sahalara dönen, ancak yeniden sakatlanan İsveçli futbolcu, bu nedenle yarınki derbide de oynayamayacak.



OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK


Dev maçın öncesi, maç sırası ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri uygulanacak. Kadıköy ve stat çevresinde güvenlik önlemleri saat 13.00'den itibaren alınmaya başlanacak. Stat kapıları saat 14.00'de açılacak ve taraftarlar tribünlere alınacak. Derbi maçta 3 bin emniyet mensubu ve Fenerbahçe Kulübü'nün görevlendireceği 350 özel güvenlik çalışanı olmak üzere, toplam 3 bin 350 güvenlik elemanı görev alacak. Stat içinde 190 güvenlik kamerasıyla tespit yapılacak, ayrıca soyunma odaları kapısına kadar da emniyet kameraları çekim yapacak.


EZELİ REKABETTE 361. RANDEVU


Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Turkcell Süper Lig'de yarın yapacakları, 2008-2009 sezonunun ilk derbisiyle birlikte, tarihlerinde 361. kez karşı karşıya gelecek. 51. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 100 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 40-29 üstünlük kurdu. Ligdeki 31 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 128 gole, sarı-kırmızılılar 100 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon ligde yapılan maçları Fenerbahçe Kadıköy'de 2-0, Galatasaray da Mecidiyeköy'de 1-0'lık skorlarla kazandı.


BAŞKANLARIN KARNESİ


iki kulübün başkanları, başkan sıfatıyla 2. kez birlikte derbi seyredecekler. Aziz Yıldırım, başkan olarak Galatasaray'a karşı 30. kez derbi heyecanı yaşayacak. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 29 kez karşı karşıya gelirken, 12 galibiyet, 10 yenilgi ve 7 beraberlik aldı, toplam 42 gol atıp, 40 gol yedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ise başkanlık koltuğunda 2. kez Fenerbahçe derbisi izleyecek. Adnan Polat, başkan sıfatıyla ilk derbi maçını 27 Nisan 2008 tarihinde Fenerbahçe'ye karşı izledi. Sarı-kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçı Nonda'nın golüyle 1-0 kazanırken, aynı zamanda şampiyon olarak tamamladığı sezonda çok önemli bir galibiyete imza attı.

Yorumlarınızı Bekliyoruz...

Yorum Gönder

2008-2009 Turkcell Süper Lig Fikstürü

2008-2008 Turkcell Süper Lig Puan Durumu

Ligtv izle,canlı lig tv izle,bedava ligtv izle,ücretsiz lig tv seyret,maç izle ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO